Opladen in de Franse Alpen

Toen de tweede druk van het boek in april 2016 eindelijk uitkwam, was het echt even afkicken geblazen. Hoewel ik al gewaarschuwd was voor een ‘zwart gat’ na dit project, bleek het toch erg moeilijk om weer in balans te komen en mijn energie te hervinden. Dat lukte gelukkig nog diezelfde zomer, tijdens een verblijf bij Alpine Singletrack in Briançon, Frankrijk. En hoe.

Briançon is een parel als het om mountainbikebestemmingen gaat. 300+ dagen zon per jaar, bergen tot boven de 3000 meter en talloze kilometers uitdagende singletrack – allemaal binnen een dag rijden vanuit Nederland. Het is dus geen toeval dat Alpine Singletrack, na alle mogelijke locaties in Europa te hebben overwogen, hier is neergestreken.

Bikeskills - opladen in Briancon 1

 

 

Alpine Singletrack is opgericht door de Belgische Katleen Verleysen, die het bedrijf samen met gids Greg Sourbieu runt. Naast haar rol als organisator en gastvrouw heeft Katleen het razend druk op allerlei fronten buiten de fietsactiviteiten, maar toch vindt ze geregeld tijd om zelf mee te rijden. En het verblijf? De Alpine Singletrack mansion met bikekelder en heerlijke tuin voor een after-ride biertje laat niet veel te wensen over… Zelfs aan bewaking voor de fietsen is gedacht.

 

De singletrails rondom Briançon zijn fenomenaal. De gortdroge, rotsachtige paden slingeren door het schitterende alpendecor met besneeuwde bergtoppen en gletsjers. Soms volgen krappe haarspeldbochten elkaar eindeloos op. Op andere plaatsen doorkruist de trail uitgestrekte, glooiende alpenweides waarbij je kilometers kunt cruisen – flow gegarandeerd. En er steken constant rotsen uit de grond om je rijtechniek op de proef te stellen. Gotta love it!

 

 

 

Goed gezelschap kan een biketrip echt memorabel maken. Ik leerde mijn reisgenoten ooit kennen via MTB-vereniging Trailz 043, waar we al gauw een gezamenlijke passie voor de ruigere, technische, enduro-ish paden ontdekten. Altijd een feest om met deze gasten te rijden, en onze gidsen Greg en Patrick deelden die vreugde.

Bikeskills - opladen in Briancon

 

 

’s Avonds is het genieten van alles wat la douce France te bieden heeft. ‘Thuis’ tovert gastvrouw Katleen de heerlijkste gerechten op tafel, maar ook downtown Briançon is het goed toeven.

 

 

En elke ochtend staat de eigen shuttle-service alweer klaar om je naar het volgende hoogtepunt te brengen :) Om de beste trails te bereiken worden er hier en daar ook de nodige honderden hoogtemeters op eigen kracht bedwongen.

 

 

 

 

Na een te gekke week keer ik met opgeladen batterij terug naar Nederland. Briançon heeft moeiteloos een plek tussen mijn favoriete bestemmingen verworven. À la prochaine!

MET DANK AAN ALPINESINGLETRACK.COM

 

Deel dit artikel
Tags bij dit artikel