5 Tips voor bochten in de modder

Winter staat in de lage landen garant voor modder op de trails. Naast wat extra poetswerk brengt al die bagger interessante ‘leermomenten’ met zich mee. Een tijdje geleden keken we al naar de uitdagingen bij een glibberige beklimming, deze keer bekijken hoe je beter door een modderige bocht komt.

Naarmate de ondergrond gladder wordt, komen je banden sneller aan hun grenzen. En wanneer een band grip verliest in een bocht, dan gaat het wiel uitbreken. Als dat bij het achterwiel gebeurt, dan is er meestal niet zoveel aan de hand. Met een voetje aan de grond kom je vaak nog prima de bocht door. Gaat het voorwiel schuiven, dan wordt het spannender. Soms kun je de boel nog redden met een voet aan de grond of door verder in te sturen, maar vaak breekt het voorwiel te snel uit om de controle te behouden. Resultaat: op je plaat in de brown pow.

Misschien gebeurde je dit op je laatste modderrit ook weleens. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je banden de volgende keer grip houden in de bocht?

1. Blijf van de voorrem af

Door te remmen verliezen je banden hun grip sneller dan wanneer ze rollen. Met de achterrem kun je eventueel het achterwiel gecontroleerd laten uitbreken. Als je in een bocht met de voorrem remt, dan is de kans groot dat het voorwiel uitbreekt en ben je de controle meestal kwijt.

2. Benader de bocht langzamer

Je wielen glijden weg omdat de centrifugale kracht je uit de bocht wil slingeren, en hoe langzamer je rijdt, hoe kleiner die centrifugale kracht is. Klinkt flauw, maar vaak kun je een bocht beter langzaam nemen dan halverwege uit de bocht vliegen. Zoals ze zeggen: "het gaat er niet om hoe snel je de bocht ingaat, maar hoe snel je eruit komt".

3. Kies een gunstige lijn

Modder komt in vele gedaantes en soms heb je meer grip aan de rand van het pad dan in het midden. Blijf in een bocht in elk geval weg bij natte boomwortels, want deze staan garant voor een bliksemsnelle glijpartij.

Pas je bovenstaande tips al toe, of wil je sneller door een modderbocht, let dan eens op je gewichtsverdeling. Zat je te ver achterop de fiets? Veel rijders brengen in de modder hun gewicht iets naar achteren, denkende dat dit veiliger is. Of werd het voorwiel ontlast doordat je een kuil inreed? Vaak kun je aan de slipsporen precies zien waar het mis ging. Om grip te behouden moet je de banden aan de grond drukken, en in modderige omstandigheden ontdek je vroeg of laat weleens dat je te weinig druk uitoefent op een wiel.

4. Verplaats je gewicht iets naar voren

Breng je gewicht in de betreffende bocht iets verder naar voren op de fiets, zodat er meer gewicht op het voorwiel rust en de voorband dus krachtiger aan de grond wordt gedrukt. Als je de “probleembocht” een aantal keren opnieuw rijdt met steeds meer gewicht voorop, zul je merken dat je voorwiel steeds beter blijft sporen (en je achterwiel misschien eerder uitbreekt).

5. Pomp door de bocht

Dit is een gevorderdentechniek voor als je een bocht zo snel mogelijk wil nemen. Je brengt je gewicht vlak voor de bocht snel omlaag, en drukt de fiets bij het ingaan van de bocht aan de grond. Daardoor verkrijgen de banden extra grip. In de loop van de bocht breng je je gewicht weer omhoog, waardoor dit effect verlengd wordt.

Maak dus dankbaar gebruik van “schuivertjes” in de modder om je skills te analyseren en je bochtentechniek te verbeteren!

Deel dit artikel
Tags bij dit artikel